Donati online prin PayPal
Contact . . .

A INCEPUT MAREA MUTARE!
Cateii din Laila au, de astazi, o noua casuta! 
de Mihaela Georgescu

 

Libertatea inseamna putin pentru acesti catei, doar un petic de iarba si cateva mangaieri.

Sunt animale speriate, care nu au avut parte de stapan, au fost inchise intr-un adapost. Oricat de frumos, curat si parfumat este un tarc si oricata grija am avea, aceste animale

Am participat la mutarea cateilor din adapostul Laila intr-unul nou. Sa nu va inchipuiti in mod eronat ca e adapostul doamnei Georgiana Vaduva, va asigur ca nu-i asa! 

Unii catei au fost greu de prins, sunt speriati! Corsar ne-a ajutat mult cu crosa. I-am bagat apoi in custi, iar eu si Anael i-am transportat liberi pe cativa mai cumintei. A fost mai dificila debarcarea.

Au participat doar 2 masini: masina papuc a Anaelei, in care incapeau 9-10 catei, cativa in cusca mare, cativa liberi, si masina mea – cu locuri pentru vreo 4 catei. 

Cand am ajuns in adapost, Anael a parcat masina papuc cu usile din spate in dreptul intrarii in tarc, astfel incat cateii sa fie dirijati catre poarta fara sa devieze de la traseu. Cativa au incercat si varianta ajutatoare, evadarea, atunci cand poarta ramanea deschisa pentru confrati. 

La mine a fost mai simplu, am luat cateii direct din custi sau cu tot cu cusca si i-am parasutat in tarc. 

Am fotografiat cativa catei foarte frumosi, posibil usor de adoptat, dar Ioana este de parere ca ar trebui lasati un timp sa socializeze, sa se invete cu oamenii, sa capete incredere. Vom vedea cum se adapteaza fiecare si va vom tine la curent.

Odata sositi in tarcurile inverzite, cateii au ramas un moment pe ganduri, nestiind ce li se intampla. Au vazut ca nu-i streseaza nimeni si au inceput sa se tavaleasca prin iarba, sa se joace, intr-un cuvant sa se bucure de libertatea proaspat castigata, daca se poate numi asa. Erau tare fericiti si nedumeriti!.

In total, au fost mutati aproximativ 60 de catei. Voi reveni cu noutati.

PS: Asociatia “A doua sansa”, care a preluat acesti catei si care se va ocupa de mutarea tuturor, solicita ajutor pentru relocare si pentru mana de lucru. Trebuie construite cotete, iar materialele vor fi asigurate de asociatie. 
Anael a completat: “Avem nevoie si de paleti, putem face casute din ei! Nu ne uitati nici cu mancarea: boabe, biscuiti, conserve. In camp nu putem gati, asa cum se face inca la Laila. Multumim!”
PPS: Am uitat sa va spun de Ursu, preferatul meu si al Anaelei: este un catel de talie mare si foarte “sexy”, adica aproape fara blana. E incredibila asemanarea cu un urs! Veniti sa-l vedeti cu ochii vostri!
Mai am o preferata: o blonda-cafenie (gen Elena Udrea), cu ochi absolut superbi. Foarte blanoasa, energica, era tare fericita pe inserat, ca se putea racori dupa atatia ani.